Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tanévkezdési támogatást ad az Önkormányzat

Répceszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. évben támogatja a településen élő gyermekek tanévkezdését.

A tanévkezdési támogatás kérhető minden állandó lakcímmel rendelkező répceszentgyörgyi óvodás gyermek, valamint minden nappali tagozatos általános iskolai, középiskolai intézménybe járó tanuló után.

A tanévkezdési támogatás igényléséhez szükséges a mellékelt kérelem hiánytalan kitöltése, valamint csatolni kell:

  • a kérelem benyújtását előző hónap nettó keresetéről (munkáltatói igazolás, ha kérelem augusztusban kerül benyújtásra július hónapról, ha szeptemberben kerül benyújtásra, akkor augusztus hónapról, ha a hónap 10. napjával fizetnek, csak utána kérjen a szülő kereseti igazolást, különben nem lesz jó!!!!), KÉRJÜK, ERRE NAGYON FIGYELJENEK
  •  egyéb jövedelemről (családi pótlék, stb.) szóló igazolást (számlakivonat vagy postai szelvény alapján)
  • Vállalkozó esetében APEH jövedelemigazolás szükséges.
  • Tanévkezdési támogatás iránti kérelemhez mellékelni kell a tanulói jogviszonyt bizonyító iskola és óvodalátogatási igazolást. (az iskolai ügyeleti napról tájékozódjanak, az óvoda leadja hivatalban az igazolásokat)

(A Képviselő-testület helyi rendeletében – a támogatás feltételeként – az egy főre jutó nettó jövedelemhatárt a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének hatszorosában állapította meg. Ez az összeg 2022. évben 171.000- forint)

Amennyiben középiskolások esetében az új tanév megkezdését, csak szeptemberben állítja ki a középiskola, kérjük akkor benyújtani a kérelmet- ez esetben viszont az augusztusi munkabérről kell igazolás.

A kérelem benyújtásának végső határideje: 2022. szeptember 30.  

A határidő jogvesztő.

A folyósítás csak utalással történik, ezért kérjük a számlaszám feltüntetését a kérelmen.

Répceszentgyörgy,2022.08.05

                                                                                               Kovácsné Kelemen Gertrúd sk.
polgármester

Csatolmányok