Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

2023.08.26 – Falunap – „Répceszentgyörgy hazavár”

2023. augusztus 26-án ünnepi napra ébredtek a répceszentgyörgyiek, hiszen a hagyományos falunapi rendezvény minden évben nagy ünnep egy kistelepülésen. Ilyenkor nemcsak a helyi családokat, hanem az elszármazott gyermekeket, unokákat, unokatestvéreket is visszavárjuk. Már reggel nyolc órától dolgoztak a szorgos kezek, hogy mire a vendégsereg megérkezik, minden a helyére kerüljön.

14 órakor Kovácsné Kelemen Gertrúd polgármester asszony ünnepi köszöntőjével kezdődtek el a programok. Polgármester asszony üdvözölte az egybegyűlteket, a település díszpolgárait, meghívott vendégeit. Elmondta, milyen nagy múlttal bír a település és mennyire fontosak ezek a gyökerek a mindennapokban. Majd Marton Ferenc a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke szólalt fel. Kiemelte a helyi értékek megőrzésének megtartó és megmaradást biztosító erejét. Pados Eleonóra, a település közművelődési munkatársa a “A Szakkör” kiállítását nyitotta meg. A település második alkalommal csatlakozott a Nemzeti Művelődési Intézet felhívásához, melynek célja, hogy a kistelepüléseken alkotó közösségek jöjjenek létre. A répceszentgyörgyi papírfonó szakköri alkalmakon gyönyörű tárgyak készültek.

Ezután elkezdődött a rendezvény színes, zenés, kulturális programokkal tarkított része, amely változatos időtöltést kínált a család apraja-nagyja számára. 

A Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub Molnár Nóri vezetésével látványos produkcióval varázsolta el a nagyérdeműt. A fiatalok hihetetlen energiával és ügyességgel mozogtak a színpadon. 

Csepreg Város Fúvószenekara és Mazsorett Csoportja a nagy meleg ellenére is teljes összhangban nyújtott magas színvonalú előadást. 

A Pyroduett formáció – Papp Piroska és Virág Kristóf – könnyűzenét hozott a falunapra, melyet a lelkes közönség velük együtt énekelt.

Őket néptánc váltotta a színpadon. A nicki Fergeteg Néptáncegyüttes műsorát már közel kétszázan figyelték és tapsolták végig.

Berentei Péter táncdalénekes régi nagy slágerekkel nyerte el a hallgatóság szeretetét.

A gyermekek egész délután óriás csúszdázhattak és játszhattak a Nemzeti Művelődési Intézet Vas Vármegyei Igazgatóságának megyei értékeket bemutató Hungarikum Játszóházával. 17 órától a Varázsló Lovasudvar jóvoltából lovaglásra, a büki Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársának, Balogh Juliannának köszönhetően pedig csillámtetoválásra volt lehetőség.

Két bográcsban főtt a finom vacsora, lecsó és gulyás. A  szakácsok – Tóth István és Joó Attila – tudását dicsérte, hogy a kondérokban a nap végeztével semmi nem maradt.

A vacsora elfogyasztása után tombolasorsolás következett, amelyre számos ajándékot ajánlottak fel, amit szeretnénk ismételten megköszönni.

Ezt követően Varga Balázs játszotta hajnalig a talpalávalót.

A Helyi Értéktár programja is a rendezvény ideje alatt zajlott a Városökológia Bt.- vel együttműködésben, melynek során a helyi értékek bemutatására, népszerűsítésére helyezték a hangsúlyt.

Ezúton is köszönjük minden fellépő színvonalas műsorát, és a közreműködők sok-sok segítségét!